اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

چگونه اثرات آلودگی هوا را خنثی کنیم؟از نحوه عملکرد مدیران و مسئولان برای رفع آلودگی هوا که بگذریم، لازم است بر کارهایی که هر فرد می‌تواند برای جلوگیری از هجوم آلاینده‌ها بر بدنش انجام دهد، تاکید داشته باشیم. حفظ امنیت بدن، یکی از بهترین راه‌هایی است که در چنین شرایطی می‌توان انجام داد.

زیست  بوم - سازمان بهداشت جهانی، 15 سال درباره نقش آلودگی هوا بر روی سرطان پژوهش کرد. این سازمان در نهایت، اکتبر سال 2013 اعلام کرد: آلودگی هوا سرطان‌زا است. پس از این پژوهش‌ها بار دیگر توسط محققان اعلام شد کسانی که در مناطق دارای آلودگی هوا زندگی می‌کنند، 20% بیشتر به سرطان مبتلا می‌شوند. دلیل این امر تضعیف سلول‌های کشنده سرطان در بدن  توسط آلاینده‌های هوا است. 


به گزارش فرارو، ابتلا به سرطان، تنها یکی از اثرات آلودگی هوا بر روی انسان‌ها است. گذر زمان اثرات وحشتناک آلاینده‌های غیرطبیعی بر بدن، مغز و روح انسان را بیشتر مشخص کرد. از همین رو، از میان بردن بیماری‌ها و اثرات منفی آلودگی هوا یکی از دغدغه‌های دائمی مدیران شهرهای بزرگ جهان بوده و هست. در ایران بحث آلودگی هوا از سال 1355 آغاز شد. 24 سال پس از این تاریخ، برای اولین بار برنامه‌ای برای مبارزه با آلودگی هوا در شهر تهران و 7 شهر بزرگ دیگر تصویب شد که تا سال 1384 به مرحله انجام نرسید. پس از این تاریخ بود که افزایش غیرقابل کنترل آلودگی هوا و بیماری‌هایی که در پی داشت، مسئولان را بیش از پیش نگران کرد. 


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 15 بهمن 1393برچسب:آلودگی هوا,بدن,سرطان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
جوانه کلم بروکلی به دفع ماده سرطانزای بنزن از بدن کمک می کند.
 
کرمانشاه نیوز به نقل از زیست نیوز نوشتبنابر کشف جدید پژوهشگران، یک ترکیب گیاهی که در کلم بروکلی یافت می شود می تواند به خروج مواد سرطان زا و سموم دیگر که در هوای به شدت آلوده وجود دارند از بدن انسان کمک کند.
 
نتایج این مطالعه که در نشریه" پژوهش پیشگیری از سرطان" منتشر شده نشان می دهد کلم بروکلی سرشار از گلوکورافانین - ترکیبی که در بدن انسان تولید سولفورافن می کند - است.
 
سولفورافن نیز پخش آنزیم هایی که به بدن در دفع مواد سمی مانند بنزن و آکرولئین - به ترتیب یک ماده سرطان زا و محرک ریه - کمک می کنند را افزایش می دهد. پژوهشگران دانشکده جان هاپکینز بلومبرگ پس از ارزیابی سلامت ۲۹۱ نفر که در بازه سنی ۲۱ تا ۶۵ سال قرار داشته و در جامعه ای روستایی در استان جیانگ سو، چین زندگی می کنند، این نتایج را اعلام کرده اند.
 
با توجه به موقعیت مکانی، این منطقه مقدار قابل توجهی از آلاینده های هوای شهر شانگهای را دریافت می کند که آن را به مکانی ایده آل برای اندازه گیری خواص مفید گلوکورافانین تبدیل کرده است. چین به عنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای جهان با سطوح خطرناک آلودگی هوا مواجه است.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 10 دی 1393برچسب:جوانه کلم بروکلی,بنزن,آکرولئین,سرطان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

آلودگی هوا

 مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان در هشداری به مردم اصفهان گفت: در جو کنونی که آلودگی هوا قابل مشاهده است مردم از ورزش کردن در هوای باز خودداری کنند.

حمید ترک زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آلودگی هوای اصفهان به مرزی رسیده است که اعلام یکسری از نکات بهداشتی و رعایت آن توسط مردم اصفهان از ضروریات است.

وی با اشاره به موارد بهداشتی در هوای آلوده اصفهان، بیان داشت: با توجه به افزایش آلاینده‌های خطرناک در هوای اصفهان لازم است که افراد سالمند، کودکان، زنان باردار و افراد بیمار حتی‌الامکان از حضور در مکان‌های باز خودداری کنند.

مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان خاطرنشان کرد: در هوای آلوده به عامه مردم توصیه می شود که به اندازه کافی از مایعات استفاده و از خوردن غذاهای آماده بیرون از منزل خودداری  کنند و از سفرهای غیرضروری در سطح شهر پرهیز کنند و زمانی که در بیرون از منزل هستند از ماسک به ویژه ماسک‌های N۹۰ و N۹۵ استفاده کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 3 دی 1393برچسب:اصفهان,آلودگی هوا,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان می دهد که روغن زیتون یک ماده غذایی موثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا در بدن است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از هلث، سالها است که تاثیر روغن زیتون در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی، سکته مغزی، زوال عقل و برخی از سرطان ها به اثبات رسیده است، اما این اولین بار است که مطالعات نشان می دهد روغن زیتون اثرات مضر آلودگی هوا را دفع می کند. 

ذرات معلق موجود در هوا باعث گرفتگی عروق و آترواسکلروز زودرس می شود. عارضه آترواسکلروز بر اثر رسوب پلاکی از مواد چربی در دیواره درونی رگ های خونی به وجود می آید.

روغن زیتون منبع غنی امگا 9 است و مصرف آن باعث افزایش فعال کننده پلاسمینوژن بافتی می شود. فعال کننده پلاسمینوژن بافتی آنزیمی است که توسط سلول های دیواره داخلی شریان ها ترشح می شود و مهمترین وظیفه آن شکسته شدن لخته خون ایجاد شده در رگ ها است. وجود لخته در رگ های خونی باعث اختلال در گردش خون می شود. 

روغن زیتون حاوی دو آنتی اکسیدان قوی هیدروکسی و اولئوروپین است که در رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته موثر هستند. به علاوه روغن زیتون باعث انتشار اکسید نیتریک در داخل عروق و شل شدن دیواره شریان ها و بهبود گردش خون می شود. برخی از خواص روغن زیتون عبارتند از :

- خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد، مصرف حداقل دو قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز برای جلوگیری از دیابت نوع 2 توصیه شده است. تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از روغن زیتون احتمال بروز دیابت نوع 2 را پنجاه درصد کاهش می دهد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 5 مرداد 1393برچسب:آلودگی هوا - روغن زیتون - ذرات معلق - آترواسکلروز - رگ های خونی, توسط مریم قلیزاده |

متخصصان قلب تاکید کردند مصرف مکمل‌های حاوی روغن زیتون به کاهش اثرات منفی آلودگی هوا بر عروق خونی کمک می‌کند.

به گزارش «شیعه نیوز»، به نقل از ایسنا - در این بررسی آزمایشگاهی پزشکان مشاهده کردند تاثیر سوء آلودگی هوا بر عملکرد جداره رگ‌های خونی افرادی که روغن زیتون مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که از روغن ماهی استفاده کرده یا هیچ نوع روغنی مصرف نمی‌کنند به مراتب کمتر است.در این مطالعه 42 فرد سالم با میانگین سنی 58 سال شرکت داشتند که در مدت چهار هفته روزانه سه گرم روغن زیتون یا ماهی مصرف کرده یا از هیچ روغنی استفاده نکرده بودند. همچنین متخصصان عملکرد سلول‌های جداره رگ‌های خونی را پس از آنکه داوطلبان مدت‌ دو ساعت در معرض آلودگی مصنوعی قرار گرفتند بررسی کردند.

دکتر‌ «های‌یان تانگ» از آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا گفت: آلودگی می‌تواند موجب شود لایه داخلی رگ‌های خونی عملکرد خود را به درستی انجام ندهد که خطر تشکیل پلاک داخل رگ‌ها را تشدید می‌کند . با این حال گروهی از متخصصان معتقدند از آنجا که گستره انجام این تحقیق محدود بوده نمی‌توان به نتیجه قطعی در مورد تاثیر احتمالی مکمل‌های روغن زیتون بر عملکرد جداره رگ‌های خونی دست یافت.

تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۳ 

مطالب مرتبط :

دم کرده جوانه بروکلی علیه آلودگی هوا 

با تغذیه آلودگی هوا را از خود برانید



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 15 تير 1393برچسب:آلودگی هوا - قلب - رگها - روغن - زیتون , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به پدیده گرد و غبار و اثرات آن بر سلامت، چگونگی خودمراقبتی و کاهش اثرات ریزگردها بر سلامت افراد را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کاظم ندافی در تشریح پدیده گرد و غبار گفت: پدیده گرد و غبار رویدادی طبیعی است و در بخشهایی از جهان که دارای مناطق خشک و بیابانی وسیع هستند، ایجاد می شود.

وی با اشاره به وجود بیابانهای وسیع در کشورهای عربستان، عراق، سوریه و ایران گفت: دوره های خشکسالی طولانی و دخالت های غیر اصولی در محیط زیست می تواند احتمال بروز این پدیده را در این مناطق افزایش دهد که این پدیده کیفیت هوا و عمق دید را گاهی به حدود 5 متر کاهش می دهد و ممکن است اثرات سویی بر سلامت انسان به خصوص افراد دارای مشکلات تنفسی، داشته باشد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص گرد و غبار و تاثیر آن بر تنفس گفت: ذرات گرد و غبار از نظر اندازه کاملا متفاوت هستند و از ذرات درشت(غیر قابل تنفس) تا ریز  (قابل تنفس)طبقه بندی می شوند.

ندافی با بیان اینکه ذرات درشت گرد و غبار حداکثر می توانند به داخل بینی، دهان و حلق راه پیدا کنند، گفت: ذرات ریز می توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند.

وی یادآور شد: ذرات ریزتر دارای اثرات نسبتاً مهمی بر سلامت انسان هستند. بیشتر ذراتی که در پدیده گرد و غبار حضور دارند از نوع درشت یا
غیر قابل تنفس هستند و تهدید جدی برای سلامت مردم ایجاد نمی کند. ولی ممکن است در افرادی که سابقه بیماری های تنفسی دارند مانند مبتلایان به آسم و آمفیزم مشکلاتی ایجاد نماید.

ندافی متداول ترین نشانه هایی که طی یک پدیده گرد و غبار مشاهده می شود را تحریک چشمها و راههای هوایی فوقانی عنوان کرد و گفت: معمولاً نوزادان، کودکان و نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم و برونشیت و آمفیزم و بیماران قلبی در مقابل این پدیده آسیب پذیرترند.

وی افزود: قرار گرفتن این افراد در معرض گرد و غبار می تواند واکنش های حساسیتی و حملات آسم را تشدید کند، مشکلات تنفسی حادی را ایجاد کند، در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد و نهایتاً طول عمر را کاهش دهد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 12 تير 1393برچسب:گرد و غبار,سلامت,محیط زیست,بیماری,وزارت بهداشت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

دانشمندان دم‌کرده‌ای از جوانه‌های بروکلی ساخته‌اند که ممکن است به مقابله با اثرات سمی آلودگی هوا کمک کند. به گزارش لایوساینس نتایج این بررسی که در ژورنال «پژوهش‌ها درباره پیشگیری از سرطان» منتشر شده است، در ابتدای ماه جاری به سرخط خبرها رسید.

پایگاه خبری تحلیلی هدانا  به نقل از همشهری آنلاین نوشت :در این بررسی افرادی که در یک منطقه به سرعت در حال صنعتی‌شدن و آلوده در چین زندگی می‌کردند و این دم‌کرده را نوشیده بودند، سریع‌تر ماده شیمیایی سرطان‌زای بنزن را از طریق ادرار از بدن‌شان دفع کردند.

اخباری که درباره این تحقیق منتشر شد با تیترهایی مانند «چای سم‌زدا»، و «سیفون بدن» و »راه حل آلودگی» ممکن است به این اعتقاد منجر شود که فراورده‌ گیاهی که با عنوان سم‌زدایی در اینترنت فروخته می‌شوند و در شوهای تلویزیونی تبلیغ می‌شوند، واقعا تاثیربخش هستند.


این تحقیق کوچک نشان داد که جوانه‌های بروکلی ممکن است به زدودن اثرات سمی یک رده معین از مود آلاینده در سطح روزانه کمک کنند و به این ترتیب محافظت در حد متوسطی در افراد ایجاد کنند.اما به گفته پژوهشگرانی که این تحقیق را در چین انجام داده‌اند، برخی از گزارش‌های خبری درباره تاثیرات این دم‌کرده اغراق کرده‌اند.

این جوانه‌ها نوشدارویی برای همه اثرات زیانبار آلودگی به طور کلی نیستند. همچنین این بررسی استفاده از عصاره‌‌ها و فراورده‌های گیاهی سم‌زدا و یا برنامه‌های درمانی که تحت عنوان پاک‌کننده کبد یا روده تبلیغ می‌شوند، را توجیه نمی‌کند.

در این تحقیق دکتر تامس کنسلر که هم در دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور و هم در دانشگاه پیتسبورگ عنوان دانشگاهی دارد، اثرات جوانه‌های بروکلی را بر ۲۹۱ فرد بزرگسال در شهرکی نزدیک به شهر کیدونگ در چین در ساحل شمالی رودخانه یانگ‌تسه در مقابل شهر شانگهای بررسی کرد. ساکنان این شهرک بنزن و سایر مواد آلاینده ایجاد شده بوسیله کارخانه‌ها و اگزوز اتومبیل‌ها را تنفس می‌کنند.

جوانه‌های بروکلی غنی از فتوکمیکال ضدسرطانی بنام گلوکورافانین هستند که پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز از جمله دکتر پل تالالی - که در این تحقیق اخیر نیز با کنسلر همکاری کرده است- در اوائل دهه ۱۹۹۰ کشف کردند.

کنسلر گفت مصرف بروکلی باعث ایجاد واکنش‌های شیمیایی می‌شود که به تولید مولکول‌هایی منجر شود که به ترکیبات بنزنی متصل می‌شوند و باعث می‌شوند که این ترکیبات بیشتر در آب محلول شوند و راحت‌تر از راه ادرار دفع شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 12 تير 1393برچسب:آلودگی هوا,جوانه بروکلی,کلم , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

آلودگی هوا فقط زیر سقف آسمان و در هوای شهر محبوس نشده است. به طور متوسط هر انسان بیش از 90درصد از عمر خود را در محیط خانه سپری می‌کند.

اکسیژن - فاطمه کاظمی - آلودگی هوا در دو بخش قابل بررسی است. آلودگی در فضای باز مانند کوچه و خیابان و آلودگی در فضای سرپوشیده یا بسته مانند خانه، کارخانه و ادارات و شرکتها. در چند سال اخیر بروز آلودگی در فضای باز در کشور ما به شدت افزایش داشته است که ناشی از عواملی از قبیل بنزین و گازوئیل غیر استاندارد، سوزاندن مازوت به جای گاز در نیروگاهها، ورود ریزگردها از کشورهای همسایه، عدم تعویض به موقع فیلتر های کارخانه ها و پالایشگاهها، فرسوده بودن و غیر استاندارد بودن خودروها و ... بوده است. آلودگی در فضای باز و هوای شهرها منجر به آلودگی در فضای بسته نیز خواهد شد چرا که خانه ها و دیگر ساختمانها، هوای خود را از فضای شهر تامین می کنند. بنابر این نخستین گام در رفع آلودگی هوا در فضای بسته، رفع آلودگی هوا در فضای باز است.

تحقیقات انجام شده توسط سازمان حفظ محیط‌زیست ایالات‌متحده نشان می‌دهد میزان آلودگی هوای موجود در خانه می‌تواند بین دو تا پنج‌برابر بیشتر از بیرون باشد. در موارد حاد این میزان آلودگی حتی تا 100 برابر هم افزایش پیدا می‌کند که به این ترتیب جان افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی، سالمندان و کودکان به شدت در معرض خطر قرار می‌گیرد. باید بدانیم که با رعایت چند نکته کوچک می توانیم با عوامل ایجاد آلودگی داخل خانه آشنا شویم و با آنها مقابله کرده و هوای تنفسی خود را در حد بضاعت خود تمیز نگه داریم.

گهواره: چوب‌های صنعتی و فوم‌هایی که معمولا در ساخت گهواره و تشک‌های آن به کار می‌روند می‌توانند به مرور زمان از خود مواد شیمیایی سمی منتشر کنند. از آنجایی که نوزادان تا 70درصد و کودکان تا 50 درصد از وقت خود را در گهواره سپری می‌کنند، بهتر است در انتخاب این وسایل بیشتر دقت کنید.

رنگ دیوارها: بسیاری از رنگ‌هایی که در اتاق‌ها استفاده می‌شوند، ممکن است دارای مواد سمی باشند. بعضی از انواع رنگ‌ها می‌توانند تا ماه‌ها و حتی سال‌ها از خود مواد شیمیایی متصاعد کنند. دقت کنید در انتخاب رنگ برای خانه‌ها، خصوصا اتاق کودکان از انواع غیر VOC که دارای ترکیبات شیمیایی فرار نیستند، استفاده کنید. سعی کنید از رنگ‌های با پایه شیری و طبیعی به جای رنگ‌های با پایه حلال‌های شیمیایی در رنگ‌های سنتی استفاده کنید.

کفپوش‌ها: همه انواع کفپوش‌ها چه از چوب تهیه شده باشند، چه از سرامیک یا سنگ می‌توانند از خود گاز متصاعد کنند. از آنجایی که این سطوح بخش زیادی از خانه شما را می‌پوشانند، می‌توانید متوجه شوید که در درازمدت چه میزان مواد آلوده ممکن است در فضای خانه شما پراکنده شود. مهم‌ترین کار برای حفظ خود از آلودگی در دستشویی‌ها و حمام‌ها، اطمینان از سلامت کاشی‌ها و کفپوش‌ها است. براساس یافته‌های محققان بهداشت دانشگاه آریزونا، هرگونه ترک‌خوردگی و آسیب در این بخش از حمام تبدیل به محل تجمع باکتری‌هایی می‌شود که می ‏توانند باعث ایجاد بیماری‏ها‏ی عفونی و اسهال در ساکنان خانه شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 7 تير 1393برچسب:آلودگی هوا - فضای بسته - خانه , توسط |

شفاف - هواي آلوده و آسمان غبار گرفته بيشتر از هر بحران ديگري، شهرنشين هاي امروزي را تهديد مي کند؛ هوايي که نه تنها ريه ها را ويران مي کند، بلکه به احساسات آنها هم آسيب مي زند. شايد چنين ادعايي عجيب به نظر برسد. اما محققان در بررسي هاي مختلف از تاثير آلودگي هوا بر عشق پرده برداشته اند. آنها مي گويند کساني که هواي آلوده را وارد ريه شان مي کنند، کج خلق، ناشکيبا و بي حوصله مي شوند. با اين اوصاف، مگر مي شود خلق گرفته و تحريک پذير ساکنان شهرهاي آلوده، بر دنياي عاشقانه شان تاثيري نگذارد و با آرامش زندگي مشترک شان بازي نکند؟

سالگرد ازدواج را فراموش مي کنيد

همسرتان قول هايي را که مي دهد از ياد مي برد و مناسب هاي مهم زندگي تان را هم فراموش مي کند؟ او کارهايي را که بايد انجام بدهد به بهانه فراموشي پشت گوش مي اندازد و گيج و کم تمرکز به نظر مي رسد؟ حرف هايي را که ديروز با هيجان برايش تعريف کرده ايد به خاطر نمي آورد؟ شايد همه اين حالات تحت تاثير هواي آلوده در او ايجاد شده باشد. بررسي ها نشان مي دهد تنفس فلزات سنگين، گازهاي ناشي از سوخت و ساز ناقص مواد سوختني و ريزگردها در کلانشهرها وضعيت شناختي افراد را هم دچار اشکال کرده و قدرت تفکر و حافظه آنها را ضعيف تر مي کند. معصومه صالحي رئيس انجمن آلزايمر ايران مي گويد در صورت افزايش بيش از حد غلظت آلاينده ها فراموشي کاذب و مقطعي براي افراد و به ويژه سالمندان رخ مي دهد و در اين ميان تاثير آلودگي هوا بر کساني که خودشان مبتلا به بيماري زمينه اي چون آلزايمر هستند شديدتر است.

ـ اگر همسرتان به خاطر فراموشکاري اش از شما عذر خواست، پوزشش را بپذيريد. از نظر محققان، يکي از تاثيرات آلودگي هوا فراموشي و پايين آمدن تمرکز است. پس پيش از قضاوت در مورد بي وفايي او و جنجال درست کردن به خاطر فراموشکاري اش، موضوع را با يک متخصص در ميان بگذاريد.

بيشتر دعوا مي کنيد



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

حجت الاسلام سيد حسن ضيايي :آلودگي آب و هوا يكي از عوامل ايجاد كم خوني است/اخباری از آستان قدس رضویحجت الاسلام والمسلمین سيد حسن ضيايي گفت: آلودگي آب و هوا و پايين بودن سطح كيفي تغذيه عامه مردم يكي از عوامل ايجاد كننده كم خوني است.
به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین سيد حسن ضيايي در سلسله جلسات سخنراني و پرسش و پاسخ پيرامون پيشگيري، درمان و شفاي بيماريهاي جسمي، روحي و رواني از ديدگاه چهارده معصوم(ع) به بيماريهاي كم‌خوني و پرهيزهاي مربوط به اين بيماري ها پرداخت و افزود: کم‌خونی وضعیتی است که در آن تعداد یا اندازه گلبول‌های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش مي يابد و تبادل اکسیژن و دی‌اکسیدکربن بین خون و سلول‌ها دچار اختلال می‌شود.
وي عنوان كرد: از مهم‌ترین مواد مغذی براي خون‌سازی که کمبود آن‌ها موجب بروز کم‌خونی می‌شود می‌توان به آهن،‌ ویتامین ب ۱۲ و اسیدفولیک اشاره کرد كه از بین آنها کم‌خونی ناشی از فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌ها است. 
ضيايي با اشاره به وجود سرب موجود در هوای آلوده شهرها که منجر به نوعی کم خونی مزمن و مقاوم به درمان، کاهش سطح بهره هوشی، خستگی مزمن و …مي شود، بيان داشت: براي جلوگيري از سرفه‌هاي خشك مزمن  ناشي از آلودگي شديد هوا، خوردن مخلوط شكر تقار به اضافه گل زوفا و عناب توصيه مي شود.
وي افزود: خوردن مخلوط عناب تازه يا خشك با عسل طبيعي به صورت هر روز موجب توليد خون سالم و تميز در بدن  نيز مي‌شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

آه، اکسیژن! کجایی؟ویستا به نقل از روزنامه سلامت - * هوا آلوده است یعنی چی؟ 

آلودگی هوا یعنی وجود هر نوع ماده آلاینده اعم از جامد، مایع، گاز و یا تشعشع پرتوزا و غیرپرتوزا در هوا به تعداد و

در مدت زمانی که کیفیت زندگی را برای انسان و دیگر جانوران به خطر ‌اندازد. آلودگی هوا یکی از عوامل مهم ابتلا

به بیماری‌های تنفسی حاد و مزمن است. همه ساله تعداد زیادی از کودکان و سالمندان به دنبال ابتلا به

بیماری‌های تنفسی که همه ناشی از آلودگی هوا است جان خود را از دست می‌دهند. در اثر مخلوط شدن هوا با

گازها، غبارات و ذراتی که کیفیت هوا را کاهش می‌دهند آلودگی هوا ایجاد می‌شود. ماشین‌ها، هواپیماها،

ساختمان‌سازی‌ها ، شخم زدن زمین به وسیله تراکتورها، دود ناشی از آتش‌سوزی، رفت و آمد در جاده‌های خاکی،

ریزش کوه و... دست به دست هم داده و سبب آلوده شدن هوا می‌شوند. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

80466960 3565224 خبر: آلودگی هوا آثار مخربی بر سلامت چشم دارد

 جراح و متخصص چشم گفت: در این روزها با افزایش آلودگی هوا، تعداد افرادی که دچار خشکی چشم شده‌اند، افزایش یافته است. 

محمدکریم اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: گازهای سمی موجود در هوای آلوده سبب تحریک مخاط های بدن مثل مخاط قرنیه، چشم، بینی و غیره شده و موجب احساس سوزش، خارش، ورم زیر چشم، احساس وجود جسم خارجی در چشم، ورم پلک ها و آسیب سطحی لایه های پلک و قرنیه می شود.

 وی افزود: در نهایت گازهای سمی و هوای آلوده باعث کاهش بینایی می شود و چشم ها را تحریک می کند.

 این فوق تخصص پیوند قرنیه گفت: در مورد خشکی چشم برخی نکات باید حتماً رعایت شود؛ افراد قبل از استفاده از دارو باید از تماس با خاک و هوای آلوده و نیز قرار گرفتن در مجاورت باد گرم خودداری کنند، مثلاً خانم هایی که آشپزی می کنند، باد گرم چشم ها را تحریک می کند؛ همچنین اگر سوار اتومبیلی می شوید حتماً باید شیشه های ماشین را بالا بکشید و عینک بزنید.

 اسماعیلی با اشاره به ضرورت قرار گرفتن در محیط مرطوب گفت: افرادی که دچار خشکی چشم می شوند باید در محیط مرطوب قرار بگیرند، هوای گرم و خشک، خشکی چشم را بیشتر می کند، بنابراین استفاده از کولر آبی برای افرادی که دچار خشکی چشم شده اند، مناسب است.

 وی افزود: این افراد باید ابتدا بیماری های زمینه ای را درمان کنند، مثلاً اگر بیماری زمینه ای رماتیسم دارند باید این بیماری را درمان کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 10 اسفند 1392برچسب:, توسط |

... - عامل کندسازی بیماری ام اس شناسایی شد

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آفتاب نیوز - دکتر عبدالرضا مقدسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیرآلاینده‌های هوا بر سیستم مغز و اعصاب توضیح داد: اظهارات متفاوتی درباره اثرگذاری آلاینده‌های هوا بر بدن از جمله دستگاه عصبی وجود دارد اما مشاهده شده است آلودگی هوا می‌تواند بر روی بسیاری از بیماری‌ها اثرگذار باشد.
 
وی افزود: به عنوان مثال سردردهای میگرنی در دوره افزایش غلظت آلاینده‌ها در هوا، افزایش پیدا می‌کنند. همچنین سمومی که در زمان آلودگی هوا وارد بدن می‌شوند، می‌توانند یک حالت شبه آلزایمری ایجاد کنند.
 
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه همچنین مشاهده شده است آلودگی هوا شمار سکته‌های مغزی را افزایش می‌دهد، درباره بیماری ام.اس و تاثیر آلاینده‌های هوا بر آن، گفت: درباره ام.اس گفته می‌شود چون یک بیماری التهابی است، آلودگی هوا می‌تواند بر آن اثرگذار باشد و حملات ام.اسی را افزایش دهد.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 4 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
یک متخصص زنان درگفت وگو با شفقنا زندگی: آلودگی هوا می تواند منجر به نازایی شود
  یک متخصص زنان و زایمان، با تاکید بر اینکه خطرات آلودگی هوا در ماه های اول بارداری بیشتر از ماه های دیگر است، گفت: سقط جنین، زایمان زودرس، نارسایی های اندامی، اختلال در ضریب هوشی نوزاد، مشکلات قلبی، تنفسی، تاخیر در رشد جنین و غیره از مهم ترین خطرات آلودگی هوا بر روی جنین است که لازم است مادران باردار در چنین مواقعی از حضور در فضاهای بیرونی خودداری کنند.

دکتر شیوا حسینی متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار شفقنا، افزایش گاز مونواکسیدکربن هوا در مواقع آلودگی را یکی از مهم ترین و خطرناک ترین گازهای سمی برای بیماران به خصوص زنان باردار دانست و افزود:  اگر چه تمامی گازهای سمی موجود در هوای آلوده برای زنان باردار خطرناک است اما مونواکسید کربن به دلیل عبور از جفت و جذب در خون جنین، امکان مسموم شدن و در نتیجه سقط آن را افزایش می دهد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مادران باردار در ماه های اول بارداری در معرض آلودگی هوا قرار نگیرند تصریح کرد: اگر چه خطرات ناشی از آلودگی هوا بر سلامتی جنین در حال تکامل و شکل گیری در تمامی طول بارداری وجود دارد، اما احتمال این خطرات در 8 هفته اول حاملگی، با توجه به این که اندام های جنین در این زمان شکل می گیرد بسیار بیشتر و لازم است زنان باردار از مواجه شدن با مواد شیمیایی و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خودداری کنند و در صورت ناگزیر، حتما از ماسک استفاده نمایند.

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 25 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 

عکس : نسیم آنلاین

خبر آنلاین - جامعه > آسیب‌ها - ایسنا نوشت: رئیس بهداری کل ناجا از اجرای طرح «چرخش ماموران پلیس راهور مستقر در مناطق دارای آلودگی هوا خبرداد و گفت: این طرح به صورت پایلوت در تهران اجرایی خواهد شد و پس از آن در سایر کلانشهرها نیز اجرایی می‌شود.

سردار دکتر علی مجیدی در تشریح جزئیات طرح سنجش BMI (سنجش وزن کارکنان)، با اشاره به تاکیدات فرمانده ناجا در مورد کاهش وزن و تناسب اندام پرسنل، گفت: کارکنان دارای اضافه وزن با سیاست‌های تشویقی اقدام به کاهش وزن می

ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ شنبه 19 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

اکسیژن – دکتر سید علیرضا عظیمی* - برای دستیابی به هوای پاک راههای گوناگونی وجود دارد. پیشتر 40 مورد از کارهایی را که  یک شهروند برای پیشگیری از آلودگی هوا و کاهش عوارض هوای آلوده می تواند انجام دهد، در قالب یادداشتی با عنوان "بایدها و نبایدهای زنده ماندن در هوای آلوده" در تاریخ 12 دیماه 92 در وبلاگ اکسیژن نوشتم. اما افراد و صاحبان حرف، مشاغل و مهارتهای مختلف مانند مدیران، پزشکان، هنرمندان، روحانیون، نویسندگان، حقوقدانان، پلیس و .... در راستای وظایف، اختیارات، استعدادها وتواناییهای خود برای تامین این هدف الهی، انسانی و ملی به صورت ویژه چه کارهایی می توانند انجام دهند؟

درمجموعه ای از نوشتارها با عنوان " من یک ..... هستم. برای رسیدن به هوای پاک چکار کنم؟" پیشنهادهایی اجرایی برای فعال سازی مشاغل و تخصصهای مختلف برای دستیابی به هوای پاک تقدیم خوانندگان ارجمند اکسیژن خواهم نمود تا با حسن نظر واهتمام همه ما به عمل درآیند و تندرستی، آرامش ونشاط به بار آرند واکنون قدم نخست:

 من یک مدیر هستم. برای دستیابی به هوای پاک چکارکنم؟

1- بدانید که جایگاه مدیر یک سازمان، دستگاه یا کارگاه بزرگ یا کوچک، دولتی یا خصوصی جایگاه مهمی است. چرا که مدیر الگوی مجموعه تحت سرپرستی اش می باشد و رفتارهایش رسمی وهنجار تلقی می شود و به علاوه امکاناتی دارد که در اختیار بسیاری از مردم نیست.

2- در سیاستگذاریهای مجموعه تحت مدیریت خود و برنامه های پیش رو، همیشه حفاظت از محیط زیست و هوای پاک را مد نظر داشته باشید و فعالیتهای تولیدی، اجرایی، خدماتی و سازمانی را به گونه ای تنظیم کنید که نه تنها منجر به آلوده شدن هوا نشود بلکه حتی الامکان آلودگی هوا را کاهش دهد.

3- خدمات دستگاه تحت امر خود را در سطح کشور و در سطح شهر توزیع کنید به گونه ای که مشتریان و دریافت کنندگان محصولات و خدمات شما در کوتاه ترین فاصله فیزیکی بتوانند به خدمات مذکور دسترسی یابند. زیرا حجم قابل توجهی از موارد حمل و نقل و استفاده از وسایل نقلیه موتوری و درنتیجه تولید آلودگی هوا ناشی از نیاز مردم برای دریافت خدماتی است که درمکانهایی دور ازمحل سکونت ایشان عرضه می شوند.

4- خدمات غیر حضوری را در فعالیت مجموعه خود لحاظ کنید. ارائه خدمات پستی، تلفنی، پیامکی، نمابری(فکسی) واینترنتی در کاهش تردد مردم، حجم ترافیک  و آلودگی هوا موثر است. به کارکنان خود بیاموزید که به تماسهای تلفنی و رایانامه ای (ایمیلی) با دقت و حوصله پاسخ دهند و مشتریان را وادار به مراجعه حضوری نکنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 16 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
آلودگی هوا اصلا برای جانبازان، مخصوصا جانبازان شیمیایی مناسب نیست و سلامتی آنها را تحت الشعاع قرار می دهد.
یک کارشناس تغذیه، جانبازان شیمیایی را از خوردن خرما و سالاد به شدت نهی کرد و گفت: جانبازان برای رفع عطش تنها از آب آشامیدنی استفاده نمایند.
دکتر شهلا رحیمی کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار شهدای ایران، با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها گفت: این وضعیت اصلا برای جانبازان، مخصوصا جانبازان شیمیایی مناسب نیست و سلامتی آنها را تحت الشعاع قرار می دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه عفونت های ریه باید از بین برود و ریه صاف شود متذکر شد: جانبازان شیمیایی یک روز در میان باید شیر و آب هویج بخورند و هر روز عصر یک فنجان آب خیار و آب سیب میل کنند.
این کارشناس تغذیه ضمن توصیه به خوردن روزی دو قاشق جوانه گندم از سوی جانبازان شیمیایی و دوحلقه آناناس(کمپوت آناناس) همراه با ماست، خاطرنشان کرد: این مواد غذایی درد استخوان جانبازان را التیام می بخشد. دکتر رحیمی جانبازان شیمیایی را یک شب در میان به خوردن سوپ گشنیز توصیه کرد و بر همین اساس افزود: سوپ گشنیز از آب مرغ، کدو (تعادل چربی)، ماست (تعادل قند) و گشنیز (سبزی آرامش دهنده) تهیه می شود.
وی به جانبازانی که از سرفه زیاد نیز رنج می برند توصیه کرد آخر شب کاهو پخته بخورند و اگر چربی خون ندارند، پاچه گوسفند سرفه را قطع می کند. این کارشناس تغذیه، جانبازان شیمیایی را از خوردن خرما و سالاد به شدت نهی کرد و اظهار داشت: جانبازان برای رفع عطش تنها از آب آشامیدنی استفاده نمایند.
دکتر شهلا رحیمی کرمانشاهی کارشناس تغذیه در پایان ضمن ابراز ارادات به جانبازان جنگ تحمیلی گفت: افتخار این را دارم که جانبازان شیمیایی و خانواده شهدا به صورت رایگان در مطب من حضور پیدا می کنند و امیدوارم که بتوانم با این اقدام قدمی هرچند کوچک در راستای بهبود وضعیت آنان بردارم.
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۲
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 15 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مطالعات جديد نشان مي‌دهند كه پياز سرشار از آنتي اكسيدان‌هاي قوي است كه مانند زرهي فولادي با ويروس و "ميكروب‌هاي موجود در هوا" مبارزه مي‌كند.

به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ در فصل زمستان كه هوا به علت وارونگي دما كثيف و آلوده مي‌شود مصرف برخي از مواد غذايي بيشتر ضرورت پيدا مي‌كند.
 
بررسي‌ها نشان مي‌دهند پياز باعث آرامش و از بين بردن تنش‌هاي روحي و عصبي شده و به دليل تركيبات گوگردي كه داراست مي‌تواند از ايجاد "سلول‌هاي سرطاني" جلوگيري كند و سرطان ريه را كاهش دهد.
 
گفتني است، پياز به دليل تركيبات گوگردي و "سولفوري" مي‌تواند باعث افزايش سلامتي شود و از ورود هرگونه مواد سمي و آلوده موجود در هوا به "سيستم تنفسي" جلوگيري مي‌كند.
 
نتايج مطالعات نشان مي‌دهند كه مصرف مداوم پياز مي‌تواند "كلسترول خون" و فشار خون را كاهش دهد و گرفتگي رگ‌ها را از بين ببرد و به عنوان ماده غذايي ضروري در سوپ و ساير مواد غذايي اين روزها بايد در ميان غذاهاي سالمندان و كودكان گنجانده شود.
 
 تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۲ 
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 14 بهمن 1392برچسب:, توسط |

یک متخصص بیماری‌های پوست و مو با اشاره به آلودگی محیطی هشدار داد: این آلودگی‌ها می‌تواند آسیب‌ جدی بر موی انسان وارد کند که این آسیب‌ها ممکن است به ریزش مو نیز منجر شود.

به گزارش قدس آنلاین دکتر امیرهوشنگ احسانی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: آسیب‌های گوناگونی از قبیل آلوده‌ شدن سریع مو، تیره رنگ‌ و بدشکل‌ شدن ساقه، خشکی و شکنندگی مو نیز ممکن است در اثر مجاورت با آلودگی‌ها اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: سرب موجود در هوای آلوده می‌تواند به ریزش موی سر منجر شود و یا آسیب‌های جدی دیگری بر آن وارد کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 13 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

یرشین پرشیا - گروه سلامت - یک متخصص کودکان گفت: آلودگی هوا ضریب هوشی کودکان تهرانی را 5 تا 10 درصد از سایر کودکان کمتر کرده است؛ همچنین کم خونی و کمبود ویتامین D از دیگر تبعات آلودگی هوا است.

اکبر کوشانفر اظهار داشت: آلودگی هوا در تهران هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان مسئله پر اهمیتی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

این متخصص کودکان گفت: در آلودگی هوا وجود فلزاتی مانند سرب و آلاینده‌هایی مثل ازن بیش از مقدار مجاز  است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: وارونگی هوا فلزات سنگینی مانند سرب را در سطح پایین‌تری می‌آورد و کودکان به دلیل داشتن قد کوتاه بیشترین قربانیان سرب هستند.

کوشانفر افزود: 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 6 بهمن 1392برچسب:, توسط مریم قلیزاده |

آلودگی مشکلی است که این روزها در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا دیده می شود از این رو شهروندان مناطق آلوده نیاز فراوانی به هوای پاک دارند تا بیماری های مختلف را از خود دور کنند.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، آنطور که از محصولات شرکت های فناوری و طراحان برجسته بر می آید، انسان ها باید در آینده بیشتر وسایل مورد نیازشان را به تن کنند تا راحتی بیشتری در زندگی داشته باشند. تا به حال طرح هایی برای تلفن همراه های پوشیدنی بوده است و این بار طرحی متفاوت ارائه شده است.

"الکساندر کاستین" طرحی کاربردی برای شهروندانی که در مناطق آلوده زندگی می کنند ارائه کرده است تا بتوانند زندگی خوب و بدون مشکلی داشته باشند. او برای این افراد دستبندی از هوای تازه و تصفیه شده طراحی کرده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 5 بهمن 1392برچسب:, توسط |

با تغذیه آلودگی هوا را از خود برانید

ذرات ریز و آلودگی‌های موجود در هوا می‌تواند وارد جریان خون شود و عوارض قلبی و عروقی و سرطانهای مختلف را فراخوان کند.

نمناک  به نقل از سلامت نیوز نوشت : در صورت آلوده بودن آب یا غذا می توان از مصرف آن خودداری یا جایگزینی برای آن یافت، اما با توجه به نیاز انسان به هوا و اکسیژن، آلودگی هوا را می توان جزو خطرناک ترین آلودگی ها قلمداد کرد زیرا حساس ترین ارگان بدن یعنی ریه را که وظیفه تبادل اکسیژن و گاز کربنیک را با جریان خون دارد مورد تهاجم قرار می دهد. ذرات ریز و آلودگی های موجود در هوا می تواند وارد جریان خون شود و عوارض قلبی و عروقی و سرطانهای مختلف را فراخوان کند.

مصرف میوه و سبزیها می تواند سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن خارج کند. بهتر است با خرد کردن میوه های مختلف نوعی از سالاد میوه تهیه شود و با افزودن مقداری دانه و مغز و کمی دارچین علاوه بر لذت بردن از طعم این مواد غذایی در مقابل آلودگی هوا و سرمای زمستان بدن خود را مقاوم کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 5 بهمن 1392برچسب:, توسط مریم قلیزاده |

عصر ایران - مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر گفت: یکی از عوامل بروز سکته ها عوامل زیست محیطی است و اثرات مخرب آلاینده های هوا بیش از دود سیگار و قلیان است.

به گزارش ایرنا، دکتر ˈرویا کلیشادیˈ روز پنجشنبه در همایشی به مناسبت هفته هوای پاک در اصفهان افزود: آلودگی هوا موجب اختلال در لایه درونی رگ های بدن می شود. وی افزود: این امر باعث بروز سکته های قلبی و مغزی در نوجوانان و جوانان 10 تا 18 ساله می شود و سن سکته را کاهش می دهد.

مشاور سازمان جهانی بهداشت در زمینه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر تصریح کرد: مواد مضر موجود در هوا موجب پیری سلول ها و ایجاد بیماری در آنها می شود.

وی عنوان کرد: آلودگی هوا جهش های ژنتیکی از جمله جهش ژن (CYP1A1) در جنین را به دنبال دارد و این بیماری در زمان کودکی و یا سنین بالاتر خود را نشان می دهد.

این متخصص بیماری های اطفال با اشاره به اینکه شیرمادر حتی در صورت آلودگی از شیر خشک مفیدتر است، اظهار کرد: شیر مادران در معرض آلودگی هوا دارای درصد بالایی سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک است.

وی خاطرنشان کرد: 90 درصد بانوان، 70 درصد مردان و 60 درصد کودکان شهر اصفهان دچار کمبود ویتامین دی (D) هستند که این امر نیز ناشی از آلودگی هوا است و برخلاف رویت نور خورشید اثرات مفید آن حذف می شود.

کلیشادی افزود: بالا بودن آلاینده های موجود در هوا بر بروز چاقی در افراد به دنبال ترشح غیراصولی غدد بدن موثر است و باعث اختلالات چربی در خون می شود.




ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 بهمن 1392برچسب:, توسط |

 

عصر ایران - مجله مهر: در شرایطی که آلودگی هوای تهران در کنار بعضی کلانشهر های کشور روز به روز بیشتر می شود، رییس سازمان محیط زیست اعلام کرده که مردم برای نجات جانشان از تهران بروند. این در حالی است که طبق آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، پایتخت از ابتدای دی ماه تا کنون تنها دو ساعت هوای سالم داشه و روزهای زیادی مانند امروز آلودگی هوا در آستانه هشدار قرار گرفته است. 
معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست، امروز میهمان شورای شهر بود و به سئوالات اعضای شورای شهر پاسخ گفت. او ابتدا در پاسخ به سوال اسماعیل دوستی، یکی از اعضای شورای شهر،تایید کرد که کیفیت بنزین غیر استاندارد عامل اصلی آلودگی شهرها است و بعد به خانواده هایی که کودک بیمار یا خردسال دارند توصیه کرد از تهران بروند که این راه سریع ترین راه برای گریز از آلودگی هوا است. فاطمه دانشور رییس کمیته اجتماعی شورا از او پرسید که چرا هوا به این اندازه آلوده است که کودکان در بیمارستانها بستری می شوند و ابتکار گفت: «ما همه نگران کودکان خود هستیم راه حل عاجل بیرون رفتن از تهران است.»
البته رییس سازمان محیط زیست تهران ابراز امیدواری کرد که با تصویب لایحه هوای پاک مشکلات محیط زیست حل شود اما به نظر می رسد امید چندانی به حل این مشکل بزرگ پایتخت نیست. به خصوص اینکه کارشناسان محیط زیست هشدار داده اند که خود پالایی در تهران خوب اجرا نمی‌شود و علت پایداری آلودگی هوا در پایتخت هم همین است. 
امروز كمال الدین پیرموذن، عضو هیات رئیسه فراكسیون محیط زیست مجلس هم گفت که این مسئله هفته آینده در مجلس بررسی می شود.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هم اعلام کرده است که عدد شاخص آلودگی هوای تهران امروز  ۱۴۲ است و تنها ۸ واحد فاصله تا هشدار و ناسالم برای همه گروه های جامعه فاصله دارد. آن هم در هفته هوای پاک!همین مسئله هم باعث شد که امروز فروش طرح روزانه در پایتخت متوقف شود. 
البته این مشکل دیگر تنها به تهران محدود نیست و کرج، اصفهان، مشهد و تبریز هم این روزها هوای پاک ندارند. 
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 1 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 بیباک نیوز - دکتر ˈاحمد سلامت رادˈ در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: آلودگی هوا به ویژه ذرات معلق منجر به تولید ماده ای می شود که برای چشم افراد به ویژه افراد میانسال و کهنسال خطرناک است.

سلامت راد گفت: افراد سالم جامعه در شرایط آلودگی هوا باید از عینک های محافظ مانند عینک های آفتابی و طبی استاندارد استفاده کنند تا از برخورد مستقیم عوامل خارجی به چشم پیشگیری کنند.

 وی افزود: شستشوی 2 تا 3 بار چشم ها در روز با آب ولرم می تواند مواد خارجی را که وارد سطح چشم شده است، خارج کند؛ همچنین استفاده از شامپوی بچه پیش از خواب برای شستن چشم ها بسیار مفید است.
 سلامت راد ادامه داد:



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 28 دی 1392برچسب:, توسط مریم قلیزاده |
آلودگی هوا؛ میراث سوء مدیریت

آلودگی هوا با آغاز فصل سرما دوباره به سراغ پایتخت آمد، در حقیقت این امر برای مردم تبدیل به عادت شده و به نظر می‌رسد هیچگاه این پرونده به پایان نخواهد رسید و 12 میلیون جمعیت ساکن تهران با این معضل باید دست و پنجه نرم کنند.

تیتر آنلاین - چند روزی است که آلودگی هوا مجددا نفس پایتخت نشینان را مسدود کرده و به یکباره کمیته کاهش آلودگی هوا تصویب کرد که مدارس مقطع ابتدایی طی دو روز آینده تعطیل شود. همچنین روز گذشته نیز چند مصوبه دیگر را تصویب کرد تا شاید بتوان شاخص آلودگی هوا مقداری کاهش داد.

در حقیقت کارهای صورت گرفته درباره آلودگی‌ها همچون قطره چکانی است که به سختی به نتیجه دست خواهد یافت. 10 سالی از طرح کاهش آلودگی هوا می‌گذرد که به نظر می‌رسد که استارت این طرح بیشتر نمادین بوده؛ چرا که نه تنها آلودگی هوا کاهش نیافته بلکه با افزایش آلودگی هوا در کشور مواجه شدیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

بچه‌های زیر 5 سال و هوای آلوده - آکا,آلرژی در کودکان, آسم در کودکان

 * ابتلا به آلرژی و آسم یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ساکنان شهرهای شلوغ است. اگر شما می‌خواهید احتمال ابتلا به این مشکلات را کمتر کنید و زندگی سالمتری داشته باشید، این توصیه‌ها را جدی بگیرید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 15 دی 1392برچسب:, توسط |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 عکس : داناخبر

40 کاری که هر شهروند می تواند برای کاهش آلودگی هوا و عوارض آن انجام دهد

اکسیژن - دکتر سید علیرضا عظیمی - با توجه به آلودگی شدید هوای کشورمان با آلاینده های ناشی از1- سوختهای غیر استاندارد تولید داخل،2- گرد و غبار برخاسته از بیابانهای کشورهای همسایه و بیابانها ونمکزارهای داخلی و 3- دود کارگاهها، کارخانه ها، نیروگاهها و پالایشگاهها همراه با تحریمهای غیر انسانی قدرتهای جهانی از یک سو و کم دانشی، بی همتی، نا هماهنگی و بی برنامگی مسئولان مربوطه از تولید کنندگان بنزین و گازوئیل داخلی گرفته تا سازندگان خودرو، مدیران صنایع آلاینده، مسئولان ساماندهی منابع آب و بیابان زدایی، مسئولان حفاظت از محیط زیست، دست اندر کاران حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری، مسئولان ایجاد و حفظ فضای سبز و جنگلها، کارخانه داران، رسانه های عمومی، قانون گذاران  و نهادهای ناظراز سوی دیگر، متاسفانه با شرایط حاد و خطرناکی در سطح کشور از شهرهای بزرگ تا شهرکهای صنعتی و شهرهای کوچک روبرو هستیم که هوای پاک را عملا از میان برده و بهره مندی شهروندان از هوای سالم را به فقط چند روز درسال کاهش داده است. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 12 دی 1392برچسب:هوای آلوده,شهر,خودرو, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
خبرگزاری فارس: در هوای آلوده زیاد پیاز بخورید

محقق طب سنتی اعلام کرد پیاز خام برای رفع ناراحتی‌های ناشی از آشامیدن آب‌های مختلف در هنگام مسافرت و جلوگیری از ناراحتی‌های ناشی از هوای آلوده، مفید است.

حسن اکبری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس در مورد خواص پیاز گفت: پیاز دارای مقادیر زیادی ویتامین c ،فیبر، پتاسیم،منگنز،فسفر،ویتامین  B6 و مس است.

وی ادامه داد: بنابراین پیاز خام برای رفع ناراحتی‌های ناشی از آشامیدن آب‌های مختلف در هنگام مسافرت و جلوگیری از ناراحتی‌های ناشی از هوای آلوده، مفید است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 7 دی 1392برچسب:, توسط |
 متخصص خون و آنکولوژی گفت: حتی ماسک‌های فیلتر‌دار نیز تا حدی می‌توانند از ورود ذرات معلق آلوده‌کننده در هوا به بدن پیشگیری کنند و ذرات بسیار ریز وارد ریه و جریان خون می‌شود.

آزیتا آذر‌کیوان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به پرسش یکی از شهروندان در صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس  درباره تأثیر ماسک در کاهش عواض آلودگی هوا خاطرنشان کرد: آلودگی هوا سبب می‌شود تا ذرات سنگین از طریق ریه وارد جریان خون شود و افرادی که مشکلات قلبی عروقی و ریوی دارند در هوای آلوده تا حد امکان نباید از منزل خارج شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 7 دی 1392برچسب:, توسط |

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اورژانس تهران اعلام کرد: 62 شهروند امروز بر اثر آلودگی هوا دچار ناراحتی حاد تنفسی یا قلبی شدند و به مراکز سیار اورژانس مستقر در 5 میدان پر رفت و آمد پایتخت مراجعه کردند و خدمات درمانی دریافت کردند.

حسن عباسی، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در گفت و گو با فارس گفت: استقرار اتوبوس آمبولانسهای اورژانس تهران به عنوان پایگاههای سیار در 5 میدان پر رفت و آمد پایتخت شامل میدان راه آهن،آزادی، امام خمینی، تجریش و انقلاب امروز هم از ساعت 9 ساعت تا 19 انجام شد. یک دستگاه آمبولانس هم در میدان شهر ری مستقر شده است.

وی گفت: طی ساعات استقرار این پایگاهها از صبح امروز تاکنون 62 شهروند تهرانی که به علت آلودگی هوا دچار ناراحتی قلبی یا تنفسی شده بودند، به این مراکز مراجعه کردند که 61 نفر آنها به صورت سرپایی درمان شدند و یک نفر آنها به بیمارستان سینا منتقل شد.

عباسی گفت: استقرار پایگاههای سیار اورژانس تهران در میادین شلوغ فردا نیز از ساعت 9 تا 19 ادامه دارد.

 تاريخ: ۰۵ دی 1392

انتخاب خبر برای اکسیژن : مراد نصری

نوشته شده در تاريخ جمعه 6 دی 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه صنعتی شریف از برنامه های این دانشگاه برای انتقال دانشگاه شریف به خارج از  تهران خبر داد.

 دکتر رضا روستاآزاد در همایش مدیریت آلودگی هوا و صوت با تاکید بر اینکه زندگی در تهران تبدیل به یک تهدید شده است نه یک فرصت افزود: در زمانی که دانشگاه شریف در تهران مستقر شد همه آن را یک فرصت می دانستند ولی با افزایش آلودگی های صوتی و هوا زندگی در این شهر تبدیل به یک تهدید شده است.

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 5 دی 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

کاشت آفتابگردان , نگهداری گل بامبو

بیتوته - به طور معمول همه ما یا حداقل بیشتر ما از گیاهان و گلدان‌ها برای دکوراسیون خانه خود استفاده می‌کنیم اما برخی از این گلدان‌هایی که در کنار پنجره‌های خانه‌های‌مان می‌گذاریم کاری بیشتر از یک دکور صرف دارند، در واقع جدا از زیبایی این گل‌ها و احساس آرامشی که به ما می‌دهند، برخی از این گلدان‌ها با آلودگی‌های داخل خانه‌ها مبارزه می‌کنند و باعث افزایش خلاقیت انسان می‌شوند. در این مطلب می‌توانید گیاهانی را که خانه‌تان را تمیز کرده و زندگی‌تان را هم غنی‌تر می‌‌کنند، بشناسید.

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 8 آذر 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
مدیر کل درمان استان تهران گفت :به دلیل آلودگی هوا ، میزان آمادگی بیمارستانهای تامین اجتماعی استان تهران برای پذیرش بیماران احتمالی تنفسی و قلبی و عروقی افزایش یافته است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، دکتر سید علی جمالیان اظهار داشت: با توجه به اعلام نظر استانداری تهران و کمیته کاهش آلودگی هوا مبنی بر تعطیلی مدارس ابتدایی استان در روزهای دوشنبه و سه شنبه و کاهش ساعت کاری ادارات و از آنجایی که پیش بینی می شود شاخص کیفیت هوای پایتخت همچنان در شرایط «هشدار» قرار داشته باشد ، بیمارستانهای تامین اجتماعی استان تهران با آمادگی کامل برای پذیرش بیماران احتمالی ناشی از آلودگی هوا  تلاش می کنند.

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:, توسط |

عکس: ایمنا

سلامت نیوز : دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها،آب کافی و شیر در روزهای آلوده توصیه می شود و نباید گرسنه ماند چون جذب ذرات آلوده بیشتر می‌شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 2 آذر 1392برچسب:آلودگی هوا - شیر - آب - آنتی اکسیدان - غذا, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

امروزه آلودگی هوا به یکی از مشکلات جدی مردم تبدیل شده است و به خصوص در شهرهای بزرگ خود را بیشتر نشان می‌دهد. در کنار این مورد، عدم تحرک و فعالیت بدنی نیز خود مشکلی دیگر به حساب می‌آید.

حال در این شرایط، باید ورزش و فعالیت را بیشتر کرد یا از ترس آلودگی هوا آن را کنار گذاشت؟



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 2 آذر 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
درد سرهای آلودگی هوا

آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است. این مسئله زمانی به وجود می‌آید که هوا با گازها، قطرات و ذرات کاهش‌دهنده کیفیت هوا مخلوط شود.

99.9درصد هوا از نیتروژن، اكسیژن، بخار آب و گازهای بی‌اثر تشكیل شده است و فعالیت‌های انسانی ممكن است موادی را وارد آن كند كه بعضی از آنها مشكلاتی را برای انسان‌ها، گیاهان و حیوانات به وجود ‌می آورد.
مه دود، باران اسیدی، پدیده اثر گلخانه‌ای و ایجاد حفره در لایه ازن هر كدام عوارض خطرناكی را برای سلامت انسان و كل محیط زیست به بار می‌آورند.
انتشار ذرات حاصل از اجزای آلوده هوا باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی می‌شوند که هرکدام را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم.

از سردرد تا مرگ!
وجود مونوکسید کربن در هوا باعث بروز سردرد، کاهش هوشیاری، بیماری‌های قلبی‌عروقی، ناتوانی رشد جنین و در نهایت مرگ می‌شود.
دی‌اکسید سولفور، دی‌اکسید نیتروژن و ازن نیز از دیگر ذرات ناشی از آلودگی هوا هستند که سوزش چشم، خس‌خس سینه و سرفه، تنگی نفس، تحریک و تخریب ریه، آسم، عفونت دستگاه تنفسی، سوزش چشم و اختلال‌های بینایی را به همراه دارند.
یکی دیگر از ذرات ناشی از آلودگی هوا، سرب است که باعث بروز کم‌خونی، افزایش فشار خون، تخریب کلیه و مغز، اختلالات عصبی، سرطان و کاهش ضریب هوش می‌شود که مجموع این اختلال‌ها و بیماری‌ها در افراد کهنسال، کودکان و بیماران بیشتر از دیگران است.
اما اینکه در شرایط فعلی و زمان‌هایی که آلودگی هوا به مرز هشدار می‌رسد، چه باید بکنیم تا کمترین آسیب متوجه‌مان شود، موضوعی است که امروز به آن می‌پردازیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 1 آذر 1392برچسب:, توسط مجید نوش زاده |

ني ني سايت:  قرار گرفتن كودكان در معرض آلودگي هوا بسيار خطرناك است و نگراني هاي بسياري را ايجاد مي كند زيرا سيستم ايمني، تنفسي و ريه آنها هنوز رشد نكرده و كامل نشده است. از اين رو در معرض آلودگي قرار گرفتن كودكان بسيار خطرناك تر از افراد بالغ است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 1 آذر 1392برچسب:, توسط مجید نوش زاده |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.